miljövänlig bilvård, hållbar framtid

Vi kombinerar den bästa utrustningen med den högsta kompetensen för bilvård i det skandinaviska klimatet och är samtidigt miljövänliga inom såväl produktsortiment som förbrukning.

Bilvård med miljö och hållbarhet i åtanke

Nordic Eco Wash Sweden AB är ett företag med stor passion för bilar. Vi brinner för att rengöra bilen och se till att den är som ny när vi lämnar över nycklarna till ägaren. Vi behandlar varje bil som om den vore vår egen och strävar alltid efter att göra kunden nöjd. Denna filosofi varvas med vår djupaste respekt och hänsyn till miljön och ett långtgående hållbarhetstänk inom verksamheten. Belastningen på miljön skall vara minimal.

Ångtvätt - miljövänligt, hållbart och effektivt

Till skillnad från vanliga biltvättar där högtryckstvättar med vatten används, använder vi ångtvättmaskiner som är mer miljövänliga, energisnåla och slösar minimalt med vatten.  Med ångtvätten kommer vi åt hörn och skrymslen i bilen där vanliga redskap går bet och eliminerar bakterier, kvalster och mögel. Allt detta sker utan kemikalier, vilket för med sig flera fördelar.

Se nedan vad vi utför inom bilvård!

Biltvätt | Sterilisering | Rekonditionering | Motortvätt | Strålkastarrenovering

  • Skonsamt för dem som utför städningen

  • Mycket mindre vatten som går åt

  • Miljövänligt

Invändig och utvändig tvätt

En bil som tvättas regelbundet både invändigt och utvändigt behåller sitt andrahandsvärde och är betydligt trevligare att köra runt i än en bil som har försummats och inte rengjorts eller servats. Smuts binder fukt, därav vikten att inte låta det går för lång tid mellan tvättarna, vilket kan resultera i att lacken tar stryck och ser tråkig och matt ut efter ett tag. Invändigt är det också viktigt att rengöra. På så sätt trivs man bättre i bilen, det är mer ordning och reda samt att eventuella odörer och bakterier försvinner efter en tvätt.

Sterilisering

Vill du bli av med bakterier och odörer i bilen? Samtidigt som vi tvättar din bil kan vi erbjuda dig att desinficera den. Steriliseringsmedlet vi applicerar tillsammans med högtemperaturs- och högtrycksånga dödar 99,9 procent av alla bakterier, mögel och annat smuts, samtidigt som den deodoriserar din bil.

Rekonditionering

En rekonditionering är en grundlig rengöring och städning av bilen, både invändigt och utvändigt, som ser till att återskapa nybilskänslan och fräschar upp den ordentligt. På så sätt får du tillbaka glansen som fanns när den var ny, bibehåller du andrahandsvärdet på bilen samt livslängden på delar av interiören.

Utsidan

Under körning utsätts bilen för elementen. Det blåser smuts och sand på den samtidigt som värme och kyla turas om att få sitt grepp om bilen och bleka. Under vintern bryter vägsaltet ner lacken och bidrar till rost. Vi ser till att rengöra utsidan grundligt så att all smuts och tjära försvinner. Därefter poleras lacken för att få bort alla små repor som må finnas. 

När bilens lack är ren och fin maskinpoleras den och vaxförseglas. En vaxförsegling skyddar lacken på ett helt annat sätt än en konventionell vaxning. Du behöver inte alls oroa dig för den på samma sätt längre. Alla föroreningar får mycket svårare att fästa och blir lättare att tvätta av.

Insidan

Bilens interiör dammsugs, golvmattor plockas ur och tvättas. Rutor putsas invändigt och all plast, vinyl och läder i dörrkarmar, paneler m.m. rengörs med medel speciellt avsedda för var en av materialen. Vi kan även hjälpa till med att ta bort besvärande odörer som ditt husdjur har lämnat efter sig. Vi rengör och vårdar dina lädersäten och ser till att de är som nya.

utvändig Motortvätt

Högtrycksånga rengör svåråtkomliga utrymmen som trösklar, gångjärn och lister. En annan fördel med ånga är att den gört motorrummet rent utan att bilda vattenansamlingar. Vi kan med detta erbjuda att utföra en utvändig motortvätt. Dock gör vi inte invändiga motortvättar då olika bilmodeller har känslig elektronik i motorrummet som kan skadas om de utsätts för fukt.

Utvändig strålkastarrenovering

Många bilar underkänns på bilbesiktningen på grund av dåliga strålkastare. I vissa fall beror detta på att plasten i strålkastaren har oxiderats eller repats. Detta försämrar givetvis strålkastarens ljusbild och utgör till slut en säkerhetsrisk, speciellt om halvljuset är riktat uppåt och bländar mötande bilister. Att polera en strålkastare med ett vanligt polermedel kan hjälpa temporärt, dock håller det inte länge förrän problemet är tillbaka.

Vi behandlar dina strålkastare och ser till att de lyser som klara och nyköpta strålkastare. De måste slipas ned, för att därefter poleras upp så att man kan försegla dem.